Niet verschijnen op afspraak – Huisartspraktijk Kwee – Eibergen
Header afbeelding
Huisartspraktijk Kwee
J.W. Hagemanstraat 44 7151 AH
Eibergen
Spoed toets 1

Niet verschijnen op afspraak

Niet verschijnen op afspraak

Het aantal patiënten dat niet op een afspraak verschijnt, is de laatste periode helaas sterk toegenomen. Het aantal patiënten dat juist een afspraak wil maken neemt de laatste jaren ook sterk toe. Het is daarom voor een huisartsenpraktijk erg vervelend als iemand (zonder reden) niet op een afspraak verschijnt. Op tijd een afspraak afzeggen als u niet kunt komen betekent dat er op dat moment iemand anders geholpen kan worden door de huisarts of praktijkondersteuner. Hierdoor kan ook de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk gehouden worden.

Vandaar dat wij de volgende regels gaan toepassen;

Als het niet lukt om op een afspraak te komen, meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. Met ‘overmacht’ wordt uiteraard rekening gehouden.

Wanneer u éénmalig niet op het spreekuur bent gekomen zonder annulering dan krijgt u van de praktijk een telefoontje of brief met een waarschuwing. De waarschuwing houdt in dat er van u verwacht wordt dat u op de gemaakte afspraken komt of deze tijdig annuleert.

Mocht u dan voor de tweede keer niet komen zonder annulering zullen er kosten in rekening gebracht worden. Bij een tweede keer niet komen zonder annulering ontvangt u een nota.

De hoogte van het tarief van de nota mag door de huisartsenpraktijk zelf worden bepaald.
Dit is conform de LHV-richtlijn (LHV = Landelijke Huisartsenvereniging).

Huisartspraktijk Kwee hanteert het volgende; een tarief op basis v.d. afspraak waarvoor u zou komen. Het gaat ons er namelijk niet om dat wij geld aan u verdienen, maar om betere zorg te verlenen.
Enkel consult € 15,-
Dubbel consult € 30,-
Mochten er vragen zijn over bovenstaande dan kunt u contact opnemen met de assistente.

Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.