Coronavirus – Huisartspraktijk Kwee – Eibergen
Header afbeelding
Huisartspraktijk Kwee
J.W. Hagemanstraat 44 7151 AH
Eibergen
Spoed toets 1

Coronavirus

Serologie bepalen:

Regelmatig krijgen we de vraag of er bloed mag worden geprikt om te kunnen aantonen dat iemand corona heeft doorgemaakt. D.m.v. bloedonderzoek bepalen van antistoffen op Covid heeft een relatieve waarde. Hierbij kan namelijk niet bepaald worden wanneer de besmetting heeft plaatsgevonden, ook kunt u hiermee geen coronabewijs krijgen. Voor meer informatie zie:  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen/serologische-test

Boostervaccinatie:

Op dit moment krijgen wij veel vragen over de boosterprik van het coronavirus.

Alle boosterprikken gaan via de GGD. Dit keer word er op de praktijk zelf niet geprikt.

U krijgt een brief thuis gestuurd van de rijksoverheid waar in staat dat u aan de beurt bent om een afspraak in te plannen bij de GGD voor de boostervaccinatie.

Via Coronavaccins | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl kunt u in de gaten houden welk jaartal aan de beurt is om een afspraak in te plannen bij de GGD, voordat u een brief thuis krijgt.

Voor niet-mobiele thuiswonende kan er met ons contact op worden genomen, wij kunnen u dan aanmelden. De prik gaat ook via de GGD.

Voor meer informatie kijk op : Boostervaccinatie | GGD NOGCOVID-19-vaccinatie | RIVM

 

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze praktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar assistente@huisartskwee.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.